ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΑΠΟΠΛΟΥΣ

To1ο Γυμνάσιο Σύρου – Πειραματικό, μετά την απροσδόκητα μεγάλη συμμετοχή που είχε η προσπάθεια για την διενέργεια στις εγκαταστάσεις του, του Διεθνούς Μαθηματικού Διαγωνισμού Καγκουρό, ο οποίος ανεστάλη για το 2022, από τον υπεύθυνο για την διοργάνωσή του στην Ελλάδα, αποφάσισε για πρώτη χρονιά φέτος την διενέργεια του νέου μαθηματικού διαγωνισμού «Μαθηματικός Απόπλους» στο πνεύμα του διαγωνισμού Καγκουρό. 

Ο «Μαθηματικός Απόπλους» είναι ένας δωρεάν, ετήσιος, διαδικτυακός, μαθηματικός διαγωνισμός που απευθύνεται σε όλους τους μαθητές των Γυμνασίων του Νοτίου Αιγαίου και όχι μόνο σε όσους έχουν ιδιαίτερες ικανότητες στα μαθηματικά.

Οι μαθητές των τριών τάξεων του Γυμνασίου διαγωνίζονται υποβάλλοντας απαντήσεις σε μια σειρά μαθηματικών προβλημάτων που ποικίλλουν σε δυσκολία, από αρκετά εύκολα έως απαιτητικά. 

Υπάρχουν τρία επίπεδα θεμάτων. Το 1ο Επίπεδο απευθύνεται σε μαθητές που φοιτούν στην Α΄ Γυμνασίου, το 2ο Επίπεδο σε μαθητές που φοιτούν στην Β΄ Γυμνασίου, ενώ το 3ο επίπεδο σε μαθητές που φοιτούν στην Γ΄ Γυμνασίου.

Κάθε μαθητής καλείται να απαντήσει σε 10 προβλήματα (που για το 2022 θα είναι πολλαπλής επιλογής)εντός 120 λεπτών της ώρας, από την στιγμή που θα ενεργοποιήσει την διαδικτυακή φόρμα με τα θέματα. Η οριστική υποβολή της φόρμας με τις απαντήσεις πρέπει να γίνει πριν το πέρας του χρόνου των 120 λεπτών της ώρας.

Για την φετινή σχολική χρονιά ο διαγωνισμός έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 14 Μαΐου 2022. Η φόρμα με τα θέματα θα είναι προσβάσιμη από τις 09:00 το πρωί έως και τις 21:00 το βράδυ. 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ

Ο Γονέας – Κηδεμόνας του υποψήφιου – διαγωνιζόμενου υποβάλει δήλωση συμμετοχής για τον υποψήφιο – διαγωνιζόμενο ηλεκτρονικά σε φόρμα που θα είναι προσβάσιμη μέσω της ιστοσελίδας του 1ου Γυμνασίου Σύρου – Πειραματικού έως και την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022. 

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού ο μαθητής προσπαθεί να απαντήσει σε όσα περισσότερα προβλήματα μπορεί.

Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν ατομική βεβαίωση συμμετοχής.

Για το 2022

Το 1ο Γυμνάσιο Σύρου – Πειραματικό για τον φετινό διαγωνισμό θα δημοσιεύει στην επίσημη ιστοσελίδα του, όπως επίσης θα δίνει προς δημοσίευση στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, δείγματα θεμάτων στο πνεύμα του επικείμενου διαγωνισμού.

Λεπτομέρειες για την υποβολή δηλώσεων συμμετοχής θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του σχολείου http://1gym-syrou.kyk.sch.gr/και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Δηλώσεις Συμμετοχής

Παρακαλούμε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα συμμετοχής έως και την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022 :

https://forms.gle/pNxxYKFbEdb4qFE77

Δείγματα Θεμάτων

Εδώ θα δημοσιεύονται κάθε εβδομάδα δείγματα θεμάτων για τον διαγωνισμό, και οι απαντήσεις των θεμάτων της προηγούμενης εβδομάδας.

Δείγματα Θεμάτων Εβδομάδας 1 Λύσεις

Δείγματα Θεμάτων Εβδομάδας 2 Λύσεις

Δείγματα Θεμάτων Εβδομάδας 3Λύσεις

Δείγματα Θεμάτων Εβδομάδας 4Λύσεις

Δείγματα Θεμάτων Εβδομάδας 5