Εργαστήριο Θεάτρου 2023-24, Κοντέλλη Β.

Στο θεατρικό μας εργαστήριο θα εργαστούμε πάνω στην κίνηση, την αναπνοή, ορθοφωνία και θα μελετήσουμε στοιχεία της ιστορίας του παγκόσμιου θεάτρου, ελληνικού και σύγχρονου.

    Θα έχουμε την ευκαιρία να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα και να παίξουμε, να αυτοσχεδιάσουμε και να ανεβάσουμε παράσταση θεατρικού έργου!

     Επειδή όμως για κάθε παράσταση συνεργάζονται πολλοί συντελεστές, εκτός από τους ηθοποιούς, θα γίνουν δεκτοί και σκηνοθέτες, μουσικοί, χορευτές, βοηθοί σκηνής, δραματολόγοι και όσοι μπορούν να αναλάβουν τη σκηνογραφία και την ενδυματολογία.

     Φέτος θα ανεβάσουμε το βραβευμένο έργο “Η παγωμένη πανοπλία και η συνθήκη στην παγωμένη χώρα” (κρατικό βραβείο συγγραφής θεατρικού έργου για παιδιά, 2016) της Χριστίνας Καραβεζύρη.

     Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι αυστηρά έως 20. Προτεραιότητα θα έχουν οι μαθητές που παρακολουθούσαν τον Όμιλο τα προηγούμενα χρόνια. Για την επιλογή των νέων ταλέντων θα διενεργηθεί ακρόαση στις αρχές Οκτωβρίου. Καλό είναι οι μαθητές που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν ως ηθοποιοί να έχουν ετοιμάσει ένα τραγούδι και ένα μικρό κείμενο (πεζό ή ποιητικό).

     Στους συνδέσμους από την ιστοσελίδα του σχολείου μας μπορείτε να δείτε υλικό της δουλειάς του ομίλου μας από το προηγούμενα σχολικά έτη:

Λυσιστράτη… αλλά μη το πείτε του Αριστοφάνη, 2022

Θεατρικό για τη Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο, 2022

Βιντεάκι θεατρικού ομίλου, 2022

Δυο παραμύθια στο φεστιβάλ αειφορίας του ΚΕΠΕΑ Σύρου, 2023

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Για εγγραφή στον όμιλο πατήστε εδώ.


Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός

Βασιλεία Κοντέλλη